Trip Himalaya Treks and Expedition

Trektochten in Nepal

De bergachtige, heuvelachtige en Terai gebieden van Nepal bieden enkele van de meest spectaculaire trekking in de wereld. Trekking in Nepal neemt je mee door een land dat sinds meer dan 100 jaar tot de verbeelding van klimmers en verkenners heeft gesproken. Men ontmoet mensen in afgelegen bergdorpen van wie de levensstijl sinds generaties niet is veranderd. Tijdens de trekking ziet men de grote verscheidenheid van landschappen en cultuur die Nepal biedt. De schoonheid en aantrekkingskracht van Nepals Himalaya komt niet allen voort van de bergen zelf maar ook van haar omgeving. Nepal is land met vriendelijke mensen, pittoreske dorpen en een grote verscheidenheid aan culturen en tradities.

Trip Himalaya Treks & Expedition is een geregistreerde trekking onderneming die treks organiseert naar de meest afgelegen gebieden van Nepal of langs de normale routes met een volledig uitgeruste camping team of gebruik makend van theehuizen voor zowel individuen als groepen. Trekking in Nepal kan zo lang zijn als 2 maanden of zo kort als 2 dagen. Er zijn aangepaste routes voor diegenen die een heel goede conditie hebben maar ook voor hen die een rustige trektocht verkiezen. Denk niet dat de Himalaya enkel geschikt is voor de harde en doorwinterde trekkers gezien en ook andere routes zijn, geschikt voor de amateur trekkers die zelden bergervaring hebben opgedaan in hun leven.

LODGE TREK (Theehuis)
Er zijn drie hoofdregio's in Nepal waar het mogelijk is om te wandelen langs duidelijk bepaalde routes en te verblijven in theehuizen die variëren van hotels met twee verdiepingen tot kleine familiehuizen. Deze regio's zijn Annapurna, Langtang/Helambu en Everest. Eten en accommodatie zijn voorzien in theehuizen die gebouwd zijn langs de routes zodat men geen camping uitrusting of etenswaren moet dragen. Men zal ook andere trekkers ontmoeten in een heel sociale omgeving. Al de theehuizen worden gemanaged door Nepalezen zodat met geen kansen mist om kennis te maken met de lokale bevolking. Het feit dat men een gids heeft voor navigatie en taaldoeleinden is een groot voordeel – de gidsen zijn hun gewicht in goud waard wanneer het er op aan komt om zeker te zijn dat men de beste ervaring heeft in wat Nepal heeft aan te bieden. Mensen in Nepal zijn van nature geduldig en hebben veel enthousiasme voor het leven wat wordt beneden en gerespecteerd door de meeste Nepal bezoekers. Wanneer men de mensen ontmoet, wordt men hartelijk verwelkomd en krijgt men de mogelijkheid om het typische Nepalese bergleven te ervaren. Alle Engels sprekende gidsen hebben een goede kennis van de gebieden waar men wil trekken. Het enige dat men moet meebrengen voor een theehuis trek zijn warme klederen voor de avond, een fles water, een camera en een goede slaapzak (zie ook de trekking uitrusting lijst). Trip Himalaya organiseert de rest – vergunningen, eten en accommodatie.

GEORGANISEERDE (Camping) Trek
Een georganiseerde trek is voor diegenen die niet op de hoofdwegen willen blijven en de vreugde van het kamperen in de wildernis van Nepal willen ervaren. Onze georganiseerde treks houden in dat men als een volledig zelfstandig team gaat met koks, dragers en een gids. Het is nochtans geen keiharde aangelegenheid! Kamperen met een ervaren ploeg in Nepal kan het best omschreven worden als een geweldige ervaring, niet als een uithoudingsoefening. Elke morgen brengt men een tas warme thee aan bed en een kom heet water om zich te wassen. Het eten dat ons team bereidt boven een kerosinestoof, verdient een plaats in zijn eigen best verkopende kookboek, dus verwacht niet af te vallen. Een georganiseerde trek is een geweldige manier om zich te verenigen met het Nepalese volk. De teams zijn grappig en men heeft gewoonlijk een aantal nachten om de lokale liederen en dansen van Nepal te ervaren – wanneer de dragers en helpers in de stemming zijn. Men zal per dag 4 tot 6 uur trekken aan een gematigd tempo en tijdens de routes halt houden wanneer dit vereist is of gepast om het lokale dorpsleven te ervaren. Wanneer men trekt, draagt men enkel een kleine rugzak met zaken die men overdag nodig heeft.

.
My status
Registered