Trip Himalaya Treks and Expedition

Namtso Lake Mountainbiken

Lhasa Namtso Lake en Kathmandu Mountain Biking: vlucht van Kathmandu naar Lhasa. Lhasa is de administratieve hoofdstad en een prefectuurstad van de Tibet Autonomous Regio, Volksrepubliek China. Het is de tweede meest bevolkte stad van het Tibetaanse Plateau na Xining en ligt op een hoogte van 3.490m (11.450 ft). Lhasa is een van de hoogst gelegen steden ter wereld.

Lhasa Namtso Lake Biking is een prachtige vallei met wilde dieren zoals jaks en blauwschapen die vaak aangetroffen worden in deze regio. Namtso Lake (4.718m) is een bergmeer op de grens tussen Damxung County van de Lhasa Prefectuur en Baingoin County van de Nagqu Prefectuur in de Tibet Autonomous Regio van China, ongeveer 112km NNW van Lhasa.

Namtso, wat hemels meer betekent in het Tibetaans, wordt erkend als een van de vier heilige meren en de zetel van Paramasukha Chakrasamvara door Boeddhistische pelgrims. Boeddhisten geloven dat Bodhisattvas en Vajras zullen verzamelen om heilige meetings te houden te Namtso in het jaar van het schaap in de Tibetaanse kalender. Namtso Lake Biking via Yangpachen Hot Spring naar Shigatse, een provinciestad en de tweede grootste stad van Tibet Autonomous Regio. De stad is gelegen op een hoogte van 3.840m (12.600 ft) aan de samenloop van de Yarlung Tsangpo (ook gekend als Brahmaputra) rivier en de Nyang (Nyang Chu of Nyanchue) rivier in West Tibet en was de vroegere hoofdstad van de Ü-Tsang provincie. Dit is tevens de naam van de omliggende provincie.

Everest Base Camp Kathmandu Biking gaat verder opwaarts naar het Rongbuk Klooster (5.100m) ook gekend als Dzarongpu of Dzarong, een Tibetaans Boeddhistisch klooster van de Nyingma sekte in Basum Township, Dingri provincie, in de Shigatse Prefectuur van de Tibet Autonomous Regio in China. Van Ronbuk Biking naar het Everest basiskamp (5.200m) is vlakker en biedt een indrukwekkender zicht van de Mount Everest.

Short Trip Info

Starting Point :
Lhasa
End Point :
Zhangmy
Trek Duration :
20 Days
Trip Grade :
Hard 
Highest Access :
5300m
Best Season :
August and September
Himalayan sights :
Tibet Everest, Cho-Oyu

Trip Itinerary

Dag 01 : Fly to Lhasa pick up to Hotel.
Day 02 : Potala place sightseeing Hotel
Dag 03 : Jokhang temple tour and short bike to Shera Monastery, Hotel.
Dag 04 : Bike around Lhasa Hotel.
Dag 05 : Jeep drive to Damshung Camp.
Dag 06 : Bike over Largen La pass Camp.
Dag 07 : Bike to Nam Tso Lake Camp.
Dag 08 : Bike over Largen La Pass Damshung Camp.
Dag 09 : Bike to Yangpachen Camp Hotspring.
Dag 10 : Jeep drive to Lhasa, Hotel.
Dag 11 : Jeep and bike to Yamdruk Lake Camp.
Dag 12 : Jeep and bike to Gyantse Hotel
Dag 13 : Bike and Jeep to Shigatse, Hotel.
Dag 14 : Rest day in Shigatse, Hotel.
Dag 15 : Bike and jeep before Tso la Camp
Dag 16 : Bike to Lhazhi Camp.
Dag 17 : Jeep and short bike to Tingri Hotel.
Dag 18 : Bike to before Lalung La.
Dag 19 : Jeep and Bike to Nyalam Camp.
Dag 20 : Bike to Zhangmu crossing border.

.
My status
Registered