Trip Himalaya Treks and Expedition

About Nepal

Nepal heeft 1 probleem : er is zoveel te doen, dat je een enorme hoeveelheid tijd nodig hebt om een idee te krijgen wat het land te bieden heeft. Daarom proberen we met deze formule een all round package deal aan te bieden : zowel trekking naar de hoogste berg ter wereld EN een rafting EN een verblijf in het Chitwan National Parc. Volledig verzorgd door Triphimalaya !

De reis begint met de trekking naar het Everest Base Camp begeleid door onze beste gidsen en hulpzame dragers. Voor de Everest Base Camp trekking opteren we voor een lodge trekking -verblijf in de guesthouses op de route- omdat dit zeer confortabel is en en prijs voor u drukt. Deze tocht is één van de mooiste tochten ter wereld en het Base Camp op 5340m is een ongezien hoogtepunt voor menig wandelaar. Indien ons schema het toelaat zal er ook een dag geklommen worden naar de Kala Pattar, een punt met het beste uitzicht op de Everest, de Western Cwm en de Lhotse.

We keren terug naar Kathmandu en zullen de volgende dag al verder reizen om de Trisuli rivier 2 dagen te raften. Nepal heeft de reputatie één van de beste plekken in de wereld te zijn voor white water rafting en met de Trisuli krijgt u dan ook zeker de smaak te pakken voor meer ! De rapids zijn van klasse III tot IV- en zullen zeker de grenzen aftasten van uw moed en doorzetting, maar er zijn ook momenten om te genieten van de stilte, het uitzicht en het heerlijk koude water !

Daarna reist u verder naar het Royal Chitwan National Parc, een 932km² groot stuk laagland in het zuiden van Nepal, waar subtropische temperaturen heersen en u geweldig kan rusten in ons prachtig jungle camp midden in het park. Al onze inspanningen zijn tot het uiterste gericht op sustainable tourism EN ecologisch toerisme. U zult op de rug van een olifant de natuur kunnen bewonderen alsook de pracht van de indische neushoorn, de bengaalse tijger, aziatische olifanten, beren en krokodillen. Een waar spektakel !!!

Dit hele programma duurt 25 dagen, zonder de vlucht van en naar Belgie of Nederland.

.
My status
Registered