Trip Himalaya Treks and Expedition

About Us

ACTIEF BELEVEN :
Actief beleven speelt een belangrijke rol in onze reizen. Onze Nepalese gidsen helpen je jezelf onder te dompelen in cultuur, geschiedenis en taal van Nepal en geven je constant de mogelijkheid deze kennis ook te gebruiken. 

NEPALEES MANAGEMENT :
Dit Nepalese trekking agency wordt geleid door 2 Nepalezen die al jaren ervaring hebben in de toeristische sector. Ze combineren ervaring opgedaan bij Europese bedrijven met hun gevoel voor Nepalese waarden en normen.

WELDOORDACHTE PROGRAMMA'S :
Triphimalaya biedt hun ervaring en flexibiliteit aan zodat je alle mogelijkheden hebt om een perfecte reis samen te stellen. Ze begeleiden je met bv je trekkingkeuze, het vervoer en je logies en stellen op basis van je wensen het ideale programma voor..

SOCIAAL EN DUURZAAM :
Vanuit het principe dat elke reiziger zijn sporen nalaat in een vreemde cultuur en omgeving, zijn we sinds het begin mee begaan deze invloed te minimaliseren. Dit betekent dat we er constant zorg voor dragen onze impact zowel ecologisch als sociaal te beperken en tegelijkertjd economisch te maximaliseren. Triphimalaya Trekheeft speciale verzekeringen afgesloten voor al zijn trekking-, berggidsen en de dragers. Deze laatste worden voor elke tocht ook grondig uitgerust. Daarnaast is Triphimalaya actief betrokken bij sociale projecten zoals 'carry the porter' of diverse programma's in naburige scholen.

EERLIJKE PRIJZEN :
Helaas bestaan er in de toeristische sector nog veel wantoestanden op economisch en sociaal vlak. bv dragers of sherpa's die niet of slecht worden betaald, het niet afsluiten van een degelijke verzekering, geen beschermende kledij of toch moeten werken bij ziek zijn... Al onze vaste en freelance medewerkers krijgen dan ook een degelijk loon uitbetaald en daarnaast verzorgen we constante opleiding. Aan de klanten bieden we dan uiteindelijk een prijs die een heel stuk lager ligt dan deze van europese bedrijven, zonder hierbij aan kwaliteit in te boeten. 

IN GROEP OF INDIVIDUEEL ? :
Je 'groep' bestaat uit vrienden, familie, medereizigers OF je sluit je aan bij een internationale groep. Bv. Je organiseert voor je mountainbikeclub de befaamde Lhasa-Kathmandu tocht. Trip Himalaya mountainbiken zorgt met 4*4's en trucks voor back up en regelt overnachtingen, eten, vervoer,...Wel, we regelen gewoon alles. Bv. Terwijl je al in Nepal bent, beslis je om te gaan raften. Bv. Met je lokale bergsportclub organiseer je een trekking of mountaineering. Wij verzorgen het logistieke gedeelte en zorgen voor gidsen en dragers.

Wij bieden je net zoals voor een individuele reis : Flexibiliteit en deskundig advies: Reizigers willen zelf bepalen wanneer / hoe / hoelang / waar ze op reis vertrekken. Bij Trip Himalaya begeleiden we je met je keuzes en je kan elke dag je reis aanvatten ! Let op : Indien je al op pad bent en nieuwe ideeen opdoet (bv benjijumpen of canyoning of bezoek aan Tibet), twijfel niet ons ook te contacteren ! We helpen je graag verder ! 

Je 'groep' bestaat uit jezelf. Simpel. Je reist als JIJ zin hebt. Trip Himalaya kan zorgen voor alleen logistieke bijstand (vervoer, overnachting) en/of persoonlijke begeleiding (gids, drager,...). De meerprijs per dag is ongeveer 5USD, verwaarloosbaar dus.

KLEINE GROEPEN EN PROFESSIONELE BEGELEIDING :
Elke reis wordt begeleid door ervaren Nepalese gidsen. Zij spreken de lokale taal/dialect, kennen de streeks als geen ander en zijn elk specialist in hun vakgebied. Doorsnee genomen zijn de groepen klein; ze omvatten meestal 2 tot 6 deelnemers. (Je eigen groep kan natuurlijk groter zijn) Dergelijke kleine groepen staan garant voor een sterke samenhorigheid en goede verstandhouding. Bovendien zijn onze groepen internationaal, maar het grootste deel van onze klanten is nederlandstalig.

Flexibiliteit, deskundig advies en indien nodig professionele Nepalese begeleiding: Reizigers willen zelf bepalen wanneer / hoe / hoelang / waar ze op reis vertrekken. Bij Trip Himalaya begeleiden we je met je keuzes en je kan elke dag je reis aanvatten !

DUURZAAMHEID EN SOCIAAL ASPECT :
Contact met sterk verschillende leefgemeenschappen is voor Westerse reizigers een interessante en verrijkende gebeurtenis, maar impliceert terzelfdertijd dat Westerse gedragspatronen in de bezochte gemeenschappen geïntroduceerd worden. Het is dan ook van belang dat reizigers zich bij hun bezoek aan plaatselijke 

gemeenschappen goed bewust zijn van de impact van hun bezoek en dat ze hun gedrag zo veel mogelijk afstemmen. De Nepalese begeleiders vertellen je graag over lokale normen en waarden, zodat je reis een extra meerwaarde krijgt !

HET GOEDE VOORBEELD :
Onze begeleiders spelen te velde een zeer belangrijke rol. Daar zij zelf Nepalees zijn, worden ze door de locals als voorbeeld gezien. Hun persoonlijke vorming is dan ook belangrijk. En hier speelt triphimalaya een begeleidende rol in opleiding en dagelijkse vorming. 

Verplaatsing per vliegtuig/lokaal vervoer : Voor velen is vliegen stilaan de meest voor de hand liggende manier om ons naar het buitenland te verplaatsen. Het vliegtuig is één van de milieu-onvriendelijkste middelen om te reizen. Voor korte en middenlange verplaatsingen schuift Triphimalaya dan ook een milieuvriendelijker alternatief naar voren in de vorm van openbaar of privevervoer. Bovendien is reizen per trein of bus niet zelden een stuk méér 'reizen' dan per vliegtuig. Je bent je bewust van de afstand, de omgeving, mensen en tijd. Een besef dat sterk bijdraagt tot het gevoel 'in een andere wereld' te reizen. UIteindelijk blijft de keuze aan de reiziger (budget en tijd).

.
My status
Registered